Hårtransplantation och kirurgi

Hårtransplantation och kirurgiVi vet av erfarenhet att när man hör om en operation, tenderar folk att vara ganska rädda i allmänhet. Vissa läkare som sysslar med håravfall använder bara kirurgi som deras enda behandlingsalternativ, vilket är helt fel, eftersom det kan finnas några andra sätt att behandla hårfäste, gallring av hår eller håravfall, men eftersom de har så bra resultat med det, verkar de vara ganska förtjusta i det.

Det är också något som de kan göra, och eftersom patienten har kommit till deras kontor, är det mest sannolikt ute efter en operation, i stället för att hitta ett naturligt botemedel eller något annat. Män tenderar att få en vikande hårlinje eller bara tunna håret på pannan och det tidiga området, vilket får dem att börja tänka på att implantera nytt hår till dessa områden. Detta kommer till en kostnad, naturligtvis, men den goda nyheten är att hårtransplantation priserna har gått ner betydligt.

Den enklaste formen och den bästa hårtransplantationskirurgi typen, är att skörda hårsäckar från baksidan av huvudet, där du inte behöver dem. Detta kommer att vara i nedre nacken där de vanligtvis tas bort när du väljer att få ditt hår trimmat. När skörden är klar börjar de en efter en implantera håret på de platser där du behöver dem.

Innan det vanligtvis såg ut som de implanterades- kunde du se tydliga raka linjer av nyväxande hår-men idag har teknikerna utvecklats till en sådan punkt där det är nästan omöjligt att se skillnaden mellan implanterat hår och ditt naturliga hår. Den mest synliga skillnaden är hårets tjocklek – du kan inte implantera det så tätt som din hårbotten normalt växer håret.

Även om det är kirurgi, är det långt ifrån att skära vidöppet och sedan stänga den igen – det är vad vi brukar se i plastikkirurgi. Det görs med mikroutrustning och du blir bara påverkad i de områden där folliklarna skördas. Även om implanteringen inte är som hårförlängningar, måste du få dem under huden, det tolereras ganska väl och återhämtningstiderna är ganska korta.

Slutresultatet kommer att ses om några månader och i bästa fall finns det inget behov av en annan implantatoperation någonsin igen. Detta beror dock på hur patienten bestämmer sig för att ta hand om hårbotten och kroppen. Du bör tänka på rätt näring och tillskott och din läkare kan lika gärna ordinera dig med medicinering för att förhindra håravfall.

Vi skulle inte föreslå hårtransplantationskirurgi innan problemet är verkligen synligt. Om ingen märker det, varför spendera pengar på något som du egentligen inte behöver. Jag föreslår att du lär dig om kosttillskott och en hälsosam kost och livsstil, kombinerat med ett mildt schampo och du kan förhindra ytterligare håravfall. Om du redan har håravfall som du kan se och det stör dig, ta då och överväg en operation, då det kommer att ha en stor inverkan på hur du ser ut, men också din självkänsla.