Hårtransplantation i Turkiet eller Ungern?

Turkiet har länge varit en prisvärd plats för hårtransplantationsoperationer och andra hårbehandlingar men, Ungern har under den senaste tiden blivit en värdig utmanare i kategorin medicinsk turism. De som tidigare tittat på Turkiet för deras hårtransplantationer har nu flyttat sin uppmärksamhet till Ungerska hårkliniker som har flera fördelar över kliniker i Turkiet. I denna artikel kommer vi visa de anledningar till varför vi tycker att Ungern är det bästa valet för hårtransplantationer eller andra hårbehandlingar, särskilt om du är en europeisk invånare. Se bilden nedan gjord utav MEDIGO medicinska turismportalen.

Bästa hårtransplantation Sverige

Valet av hårkliniker

Även om Budapest inte har lika många hårkliniker som Istanbul, där du kan välja mellan hela 350 hårkliniker, finns det ingen brist på kliniker i Budapest heller. Faktiskt så är Budapest ett av de största centren för hårtransplantationer i EU. Ungerns medlemskap i EU gör det möjligt att erbjuda europeiska invånare ett brett val utav medicinska processer från hårtransplantationer till tandimplantat.

Hårtransplantationspriser och patientens rättigheter

Om priser så är Ungern och Turkiet på samma nivå med likande priser, båda ländernas priser är 60-70% mindre än hårkliniker i andra europeiska länder. Till skillnad från Turkiet, så är Ungern bundet till de strikta medicinska regler och konsumentbeskyddslagar som finns i EU. Detta betyder att dina rättigheter som både patient och konsument kommer skyddas. Eftersom Turkiet inte är en medlem i EU så följer de inte EUs lagar, alltså kommer du kanske inte få samma mängd beskydd som du skulle haft under det skyddande paraply EUs lagar ger invånare i de europeiska medlemsländerna.

Hårtransplantations servicens jämförelse – Turkiet vs Ungern

Ungerska hårkliniker kommer också ge dig ett prisförslag baserat på antalet hårsäckar eller tjockleken på håret, och dessa priser diskuteras öppet utan några gömda kostnader. Detsamma kan inte sägas om Turkiet, där försöker vissa kliniker få dig att genomföra en operation för ett visst pris för att det senare visar sig att det fanns någon gömd kostnad. Medan det finns kliniker av världsklass i Turkiet också så kommer du behöva göra mer efterforskningar för att undvika de som inte har rent mjöl i påsen. Gör lite efterforskningar och gör ett beslut baserat på information!

Säkerhet och avstånd från Sverige

Ungern har också fördelen att vara en säkrare destination än Turkiet. Med de politiska konflikterna, demonstrationer, problem med migration och generell ostabilitet i politiken så föredrar många patienter att utföra sina hårtransplantationer i Ungern. Sedan finns problemet med avstånden, vilket också kan vara en sak att väga in. Det finns reguljära flyg till Ungern från alla stora Europeiska städer och flygtiden är kortare än till Turkiet, på så sätt sparar du både tid och pengar.

All-inclusive hårtransplantationspaket

Hårkliniker i Ungern har all-inclusive paket så du inte behöver fundera på något under din tid i Ungern. Dessa paket innehåller ofta priset av din hårtransplantation, boende på ett 4-stjärnigt hotell och gratis transferservice till och från flygplatsen.

Hårkliniker i Ungern har all den moderna utrustning och faciliteter du kan förvänta dig hos en världsklassad hårklinik, och Ungerska hårkirurger har ryktet om sig att vara de mest vältränade och de bästa inom hårtransplantationskirurgin.