Saker att tänka på innan en hårtransplantation?

Fem saker att tänka på innan du gör en hårtransplantationStigmat kring hårbehandlingar har kraftigt avtagit under de senaste åren. En av orsakerna är det stora antal kändisar som har kommit fram om deras framgångsrika håroperationer.

Kändisar som Wayne Rooney och James Nesbitt har varit tysta om sina hårtransplantationer, andra som Bono, Al Pacino eller Elton John hoppades att deras hårtransplantationer skulle flyga under radarn.

En annan orsak till denna nyvunna popularitet av håroperation och kirurgi är de framsteg som har pågått i området som gör minimalt invasiv kirurgi i kombination med naturligt utseende som kan uppnås.

Trots minimalt invasiv behandling, är hårtransplantation fortfarande en kirurgisk procedur som oftast används endast i de fall när andra hårmetoder har misslyckats.

En betydande fördel med hårkirurgi är att det är permanent och att den inte kräver löpande underhåll eller behandling, fortfarande finns det några saker att tänka på innan hårtransplantation:

Är det verkligen nödvändigt?

Om ditt håravfall kan vändas genom icke-invasiva metoder, kommer din hårspecialist att rekommendera att du provar dem först.

Eftersom håravfall inte är ett livshotande tillstånd, är hårtransplantation en elektiv kirurgi, och du ska aldrig låta någon pressa dig till att utföra en.

Är din hårförlust permanent eller tillfällig?

När du rådfrågar din läkare eller hårspecialist, är det viktigt att till fullo samarbeta med dem för att hjälpa dem att avgöra om den exakta orsaken till ditt håravfall.

Om orsaken är tillfällig, kommer en håroperation vara överflödig eftersom ditt hår kommer att växa ut igen i alla fall. Om det orsakas av mönster av manlig skallighet, vilket är permanent, då är det bara hårtransplantation som kommer att hjälpa.

Är det ett bra alternativ att åka utomlands för en hårtransplantation?

Hårtransplantation är inte en billig kirurgi, vilket gör att flyga utomlands för billigare operationer till en tilltalande ide. Tyvärr är inte alla destinationer säkra.

Många personer väljer hårkliniker i Turkiet för en hårtransplantation, och samtidigt få operation på billiga en lockande idé, många som har genomgått en hårtransplantation i Turkiet kan berätta att det är en högrisk destination.

Ungern, å andra sidan, är ett säkert alternativ för de som vill ha tillgång till prisvärd hårtransplantation med europeiska standarder. Så, så länge du väljer klokt, är en hårtransplantation kirurgi utomlands en hållbar lösning.

Utförs kirurgin av en erfaren kirurg?

Framgången av kirurgi är mycket beroende på erfarenhet och skicklighet av hårkirurgen. Så, innan du åtar dig en hårtransplantation och kirurgi, se till att du forskat kring kliniken och den kirurg som kommer att utföra operationen.

Erbjuder hårkliniken eftervårdsbehandling?

Detta är en allvarlig fråga att beakta, speciellt om du reser utomlands för din hårtransplantation. Komplikationer kan uppstå med varje operation, så det är viktigt att veta vad man ska göra och vart du ska gå när du upplever ovanliga symtom.

Poängen här?

Hårkirurgi bör inte vara något som du rusar in i och gör. Du bör noga överväga alla aspekter som diskuteras i denna artikel innan du bestämmer dig för en hårtransplantation och diskutera dina alternativ med din hårspecialist.

Om du väljer att en hårtransplantation utomlands, gör grundlig koll om hårkliniken och dess kirurger innan du ekonomiskt åtar dig en hårtransplantation.