Hårersättningssystem vs Hårtransplantation

Hårersättningssystem vs HårtransplantationAtt upprätthålla ett hälsosamt hår kan var eländigt efter en viss ålder. När problem med håravfall börjar dyka upp, brukar folk kämpa med låg självkänsla och minskat förtroende.

De flesta människor kommer att söka upp hårförlust behandlingar som sträcker sig från att ändra sin livsstil till att välja kosmetiska och kirurgiska ingrepp.

Hårersättningssystem och hårtransplantation kirurgi är två av de vanligaste håravfall-lösningar som människor vänder sig till när man står inför håravfall, utsöndring eller skallighet.

Det finns starka skillnader mellan de två lösningar, men vilken av dessa är mest effektiv och vilken ska du välja?

Hårersättningssystem

Hårersättningssystem är en icke-kirurgisk metod för att hantera håravfall och håravfall som orsakas av skallighet. De är inte en permanent lösning, inte heller kan de vända effekterna av håravfall, bara täcka problemet för stunden, om än ganska framgångsrikt.

När du hör om hårersättningssystem, kanske du tänker på gammaldags peruker, hårpluggar och toupéer. Tack och lov, har dagens lösningar blivit mycket bättre på att närmre efterlikna naturligt hår. I själva verket är mycket av löshåret som används idag gjort med hjälp av naturligt hår.

Även när det är gjort av syntetiskt hår, är den här typen av löshår långt mer sofistikerat än toupéer och peruker.

Underlaget på vilket hår är bundet till eller injiceras, är tillverkat av polyuretan eller spets-typ material. Om det är nödvändigt att åtgärda dessa till ditt befintliga hår, finns det olika förfaranden som gör det möjligt, även vävning, fusion, etc. Att applicera detta till hårbotten kan utföras med vattenfast lim.

Hårersättningssystem finns i en mängd färger, stil, densitet, konsistens, etc., så att matcha dem med ditt befintliga hår är en icke-fråga. De är också lämpligt för någon form av håravfallsproblem med skallighet som orsakas av cytostatika.

Din hårtekniker kommer oftast för-styla din hårersätting, så den är redo att bäras utan problem.

Fördelarna med Hårersättningssystem

Att välja hårersättning kommer med följande uppsättning av fördelar:

 • Det är prisvärt och redo att bäras;
 • Det är en icke-kirurgisk lösning som inte medför några risker;
 • Masker tillfälligt håravfall;
 • Kan användas i alla stadier av håravfall.

Nackdelar med Hårersättningssystem

Hårersättningssystem kommer inte utan sina nackdelar, de kända inkluderar:

 • Det finns ingen håravfallåterföring;
 • Kräver konstant underhåll (styling och rengöring);
 • De är bara en kosmetisk lösning och inte en behandling eller botemedel.

Hårtransplantation Kirurgi

I huvudsak är hårtransplantation kirurgi en process där man plockar hår från områden i hårbotten som inte påverkas av håravfall och att transplantera dem till områden i hårbotten som är drabbat.

Nyckeln till framgångsrik hårtransplantation är att ha friskt hår från givarområdet, därför är det viktigt att utföra operationen, medan patienten fortfarande har hår i givarområdet (vanligtvis på baksidan av hårbotten).

Ett gammalt hårfäste, vilket är en mindre än 1,5 cm av håret som slutför fram till sena 20-årsåldern kan inte vara en kliniskt signifikant förändring som kräver läkarvård, men ett hårfäste som drar sig tillbaka mer än 1,5 cm bör vara en bra tid att tänka om hårtransplantation operation som ett alternativ.

En trichologist (hårspecialist) kan avgöra om ditt vikande hårfäste är kliniskt signifikant och kan rekommendera behandling som alternativ eller hänvisa dig till en hårtransplantation kirurg.

Det kirurgiska ingreppet innebär bedövande i hårbotten för att skörda hårsäckar, som sedan lagras i en särskild lösning fram till det mottagande området i hårbotten är redo för implantation. Små snitt görs för att transplantera dessa hårsäckar.

Hår i det mottagande området kommer att fortsätta att växa naturligt som det gjorde i givarområdet.

Fördelarna med hårtransplantation kirurgi

Hårtransplantation är för närvarande det mest effektiva sättet att vända håravfall, dess fördelar är:

 • Förlorat hår kan återställas, och en naturlig look kan uppnås.
 • Det är en permanent lösning då hår kommer att fortsätta att växa efter transplantationen;
 • Det kan utföras enkelt under lokalbedövning;
 • Det är en stort boost för förtroende för patienten.

Nackdelar med Hårtransplantation kirurgi

Eftersom det är ett kirurgiskt ingrepp, har en hårtransplantation även vissa nackdelar:

 • Det kan vara kostsamt.
 • Det finns en risk för infektion i hårbotten;
 • Det finns en risk för att skada hårsäckarna under förfarandet (det kan leda till att transplantation misslyckas);
 • Minimal ärrbildning.

Dessa risker kan elimineras om du väljer att genomgå din operation hos en ansedd hårklinik, där transplantationer utförs av erfarna hårkirurger med hjälp av banbrytande teknik.

De höga kostnaderna för detta förfarande kan minskas avsevärt om du väljer en hårtransplantation i Budapest, Europas bästa destination för hårtransplantation patienter.

Hårersättning vs hårtransplantation – Vad är bäst?

Det beror på. Om du har håravfall som inte svarar på medicinsk behandling, är hårtransplantation ett bättre val med tanke på att det är ett stärkande förfarande.

Å andra sidan, passar hårersättning bättre för tillfälligt håravfall som orsakas av läkemedel eller andra villkor.

Diskutera dina alternativ med en hårexpert som kan hjälpa dig att nå det bästa beslutet för ditt fall, så tveka inte att boka en tid om du har att göra med ett vikande hårfäste, håravfall och skallighet.