Frågor Du Bör Ställa en Hårklinik Innan du Betalar för Deras Tjänster

Frågor Du Bör Ställa en HårklinikOm ditt håravfall inte visar tecken på förbättring, kan du överväga en hårtransplantation och kirurgi, men det är inte ett beslut man bör ta lätt på, trots allt, så är det ditt utseende som är på spel.

En sak du kan göra för att maximera dina chanser för en lyckad hårtransplantation är att välja rätt hårklinik och du kan göra detta genom att göra en hel del forskning och ställa frågor.

Det finns några viktiga frågor du bör ställa en hårklinik innan du betalar för deras tjänster, nämligen:

#1 Varför använda just denna klinik eller kirurg?

Det viktigaste beslutet du kan ta är att välja en ansedd klinik och hårkirurg. Du kan forska själv kring kirurger och kliniker, läsa recensioner, be om före och efter bilder av tidigare patienter.

Du kan börja med att leta efter hårkirurger genom International Alliance of Hair Restoration Kirurger eller hitta seriösa kliniker på whatclinic.com eller andra liknande webbplatser.

#2 Ska jag försöka med hårtransplantation alternativ först?

Ja, hårtransplantation är det du vänder dig till när alla andra behandlingsalternativ är ute ur bilden. I själva verket, vissa behandlingar som gjorts innan hårtransplantation och kirurgi kan förbättra dess framgång.

Till exempel, så rekommenderas det att patienter börjar med medicinsk behandling ett år innan hårtransplantation operation för att bromsa håravfall och stimulera tillväxt av nytt hår.

För närvarande finns det två effektiva håravfall läkemedel – Minoxidil och Finasterid. Minoxidil är receptfritt läkemedel som appliceras lokalt, och det är den aktiva ingrediensen i Rogaine. Finasterid är ett receptbelagt läkemedel som tas oralt och det är den aktiva substansen i Propecia.

Tala med din läkare eller hårspecialist om vilket alternativ som är bättre för dig.

#3 Vilket tillvägagångssätt av hårtransplantation ska jag välja?

Det finns två huvudsakliga typer av hårtransplantationer – Follicular Unit Extraction (FUE) och Hårsäcksgrupp Transplantation (FUT).

Den största skillnaden mellan FUE och FUT är hur hårsäckarna avverkas. Med FUE, skördas hårsäckarna en och en, vilket ger minimal ärrbildning och återvinning är snabbare, medan det i fall av FUT, tas hår från baksidan av patientens huvud. Detta förfarande är billigare och snabbare, men innebär omfattande ärrbildning och tid för läkning.

Ett annat alternativ som är populärt bland män som föredrar rakade frisyrer är Avancerade Trico Pigmentation (ATP), som använder en särskild långvarig bläck (varar upp till 7 år) för att tatuera hårbotten, och erbjuder en illusion av stubb.

#4 Vad kostar en hårtransplantation?

Hårtransplantation operation och kostnad beror på vilken typ av operation och antalet hårsäckar som du behöver. Av alla alternativ, är ATP den billigaste (mellan 10.000 kr och 30.000 kr), följt av FUT (kostar mellan 50.000 kr och 80.000 kr) och FUE, som är den dyraste (mellan 50.000 kr och 120.000 kr).

Om du bestämmer dig för att välja en hårtransplantation klinik utomlands (t ex i Ungern), kan du spara mellan 40-60% på en hårtransplantation.

#5 Ska jag ta ledigt från arbetet efter operationen?

Om du inte vill ta ledigt från jobbet, kan du schemalägga din operation på en fredag för att ha helgen till att vila och koppla av.

Beroende på vilken typ av operation du får, kan det innebära en viss rodnad och svullnad som kommer att behöva några dagar på sig att avta. Plus, din läkare kommer att berätta för dig att undvika dammiga och smutsiga ställen för att undanröja varje risk för infektion.

#6 Kommer jag behöva upprepa en hårtransplantation i framtiden?

Resultaten av din hårtransplantation kirurgi kommer inte visa sig direkt. Det kan ta upp till ett år innan du ser full effekt, så bli inte besviken om du inte ser något som händer de första månaderna.

Om ingreppet utförs väl, finns det lite, till ingen risk för misslyckande av hårtransplantation, och resultaten kommer att vara permanenta.

Emellertid, eftersom det transplanterade håret följer mönster av hårtillväxt av hår i givarområdet, kommer hårförlust som dyker upp i givarområdet, också att dyka upp i det mottagande området.

Så, längre fram i tiden, kan du behöva upprepa proceduren.